Technische informatie STORM Force 2 Speed Lane


Werking van de Speed Lane

Speed Lanes zijn een perfecte oplossing voor bedrijven die enerzijds een vriendelijke uitstraling willen hebben voor hun entree maar anderzijds ook een betere beveiliging willen dan traditionele tourniquets. De deuren zijn transparant en zwenken uitnodigend open maar zijn wel 140 cm hoog en in combinatie met de sensoren helpt dat allemaal mee om te zorgen dat alleen de juiste mensen doorgang krijgen.

Losse bezoekers: we leveren een draadloos bedieningspaneel mee plus een afstandsbediening om klanten zelf door te laten.

Vaste klanten: we sluiten alle lezers van alle software-leveranciers aan en vanaf dat moment bepalen de spelregels in de software wie, wanneer toegang heeft.

Ingang: meestal dus geregeld via de lezer(s) van de software-leverancier. Er kunnen meerdere types lezers tegelijk aangesloten worden, bijvoorbeeld QR plus een RFID lezer.

Uitgang: 3 keuzes,

1: Ook gecontroleerd met extra lezer(s) voor de uitgang.

2: Klanten moeten op een knop drukken, die hebben we ook in ons assortiment.

3: Vrij, klant stapt in de poort, sensoren detecteren dat en deuren zwenken vervolgens open.

 

Status verlichting Blauw: de poort staat klaar voor gebruik.

Status verlichting Groen: klant mag doorlopen.

Status verlichting Rood: geen toegang.

Kijk in het onderstaand filmpje hoe het functioneert.


 

Sensoren

Elke unit heeft 4 sensoren, 2 boven en 2 beneden die corresponderen met de sensoren in de unit die er tegenover staat.


Ingang: klant scant bij de lezer, software bepaalt dat klant toegang heeft, verlichting wordt groen en de deur zwenkt de juiste richting open. De 1e sensoren zien dat 1 klant doorloopt, de 2e sensoren zien dat klant is doorgelopen en de deuren sluiten. Als een andere klant probeert mee te lopen en sensoren zien dat als een extra persoon die niet eerst gescand heeft zal de verlichting rood worden en er klinkt een alarm-signaal.

Uitgang: indien gecontroleerd, zie bovenstaande uitleg voor de Ingang. Uitgang vrij: klanten stappen in de poort, sensoren zien dit en de deuren zwenken in de juiste richting open. In tegenstelling tot tourniquets die een vrije uitgang hebben: de deuren staan vast en zwenken pas open als klanten de juiste acties ondernemen.

Opmerkingen en situaties:

Als een klant scant, de verlichting wordt groen maar er wordt te lang gewacht sluiten de deuren automatisch weer. Deze instelling staat standaard op 5 seconden en kan veranderd worden, zie de handleiding van de Instellingen.

Als klanten in de poort blijven staan en niet op tijd doorlopen zullen de deuren toch gaan sluiten, de verlichting wordt rood en er klinkt ook een alarm-signaal.

Veel bedrijven hebben een tijd-beveiliging ingesteld in hun software dat er bijvoorbeeld 5 minuten geen toegang is na een eerste scan dus instructie naar de klanten is essentieel!

Sensoren helpen maar zijn niet feilloos, als mensen dicht bij elkaar staan kan dat als 1 persoon gezien worden. Als klanten een tas of bijvoorbeeld en kinderwagen bij zich hebben en wat verder van zich af houden kan dat juist als 2 objecten gezien worden.

De standaard-instelling is: als klanten in de sensoren gaan staan, het alarm gaat, vervolgens scannen zal de poort normaal open gaan, zie de handleiding van de Instellingen.

Wie het eerst komt mag het eerst door. Een dubbele poort heeft voordelen, zo kan er 1-richtingsverkeer gecreëerd worden. Door de ene naar binnen en de andere naar buiten. Een enkele poort zowel voor in-als uitgang werkt prima maar ook hier is instructie naar de klanten belangrijk, wie het eerst scant of door de sensor gaat, in die richting zwenken de deuren.

Het alarm-signaal kan via een extra relais doorgeschakeld worden naar een extern beveiligingsplatform, zoals camera-systemen, meldkamer of een bericht in een app.

 


Maten

Opmerking: dit zijn minimum maten, wij houden zelf 131,5 cm breedte aan om zo iets meer veilige ruimte tussen de deuren te creëren.


Mal

We leveren voor elke STORM Speed Lane een gratis mal die bestaat uit puzzelstukken. Dat is een kwestie van neerleggen en dan wordt meteen duidelijk waar geboord moet worden en waar de bekabeling gelegd moet worden. Nog geen mal in huis? Stuur ons een mailtje.

 

Maten van onze mal voor de STORM Force 2, indien er gekozen is voor onze vloerplaat, deze is aan alle zijden 7 cm groter.

Totale breedte inclusief vloerplaat wordt dus: 145,5 cm en diepte: 74 cm.

Mal uitgelegd op de vloer.

Resultaat na installatie.


Aansluitingen en bekabeling

Elke Speed Lane bestaat uit 2 units, een Master en een Slave. De Master bevat de meeste electronica en aan de buitenzijde is de box met alle aansluitingen te vinden. Vanuit de ingang bekeken kan de Master zowel aan de linker of aan de rechterkant geplaatst worden, wat op dat moment het gemakkelijkste of het fraaiste is. 

 

Innovatieve externe aansluitingen.

Door gebruik te maken van externe connectors kunnen wij de benodigde apparatuur eerst op onze eigen locatie installeren. Dit verkort aanzienlijk de installatietijd in uw bedrijf. Zo is de entree van uw bedrijf weer snel toegankelijk.

De connectors worden met een kapje afgeschermd zodat deze onbereikbaar zijn voor onbevoegden.


Lezers en andere rand-apparatuur

Beide units hebben aan de rechterkant een zwarte deksel waaronder een RFID lezer geplaatst kan worden, deze deksel kan van onder af verwijderd worden ten behoeve van andere lezers.

Als de metalen bracket wordt gebruikt is de beschikbare ruimte onder de deksel: 12 cm lang , 9 cm breed en 1 cm hoog. Zonder bracket of een aangepast exemplaar levert meer hoogte op. 


Wat wordt er meegeleverd

De verpakking van de STORM Force 2 bevat een kabelboom die tussen de beide units gelegd moet worden, de klant is verantwoordelijk om hiervoor een buis in de vloer te leggen of er wordt gekozen voor plaatsing op onze vloerplaat. De Slave-unit wordt met deze kabels voorzien van stroom, verbinding naar de sensoren en eventuele extra bekabeling voor lezers die aan de zijde van de Slave-unit gemonteerd worden.

De 24 volts voeding is in de Master-unit aanwezig. Maximum wattage bedraagt 150 Watt, een standaard stroom-aansluiting volstaat, die kan aangesloten worden op bovenstaande box.

Daarnaast zal er extra bekabeling gelegd moeten door de installateur van de klant, dat verschilt per situatie en voor elk software-systeem. 

Als wij dit formulier ingevuld binnen krijgen sturen wij vervolgens een beschrijving van de bekabeling die klaar moet liggen voordat wij komen installeren.

De box aan de buitenkant van de Master maakt het aansluiten van randapparatuur erg gemakkelijk , deze bevat de volgende connecties:

1: 220 Volt stroom-aansluiting, haakse stekker

2: 2 x USB-A

3: 1 x UTP

4: 2 x jackplug, haaks tbv externe aansturing 

De box wordt nadien veilig afgesloten met een afdekkap.


Vloerplaat

Meestal plaatsen we de STORM poorten op een speciale vloerplaat. Hierin is dan de interne bekabeling verwerkt. Ook hoeft er dan niet geboord te worden in de vloer.

Materiaal: 4 cm dikke multiplex plaat met kanalen voor bekabeling, afgewerkt met antraciet kleur pvc. Een andere kleur of eigen vloer is ook mogelijk. Rondom een 7 cm zwarte kunststof stootrand. Drempelhulpen zijn een vaak gekozen extra optie, 1 mtr breed, 4 cm hoog, rubber.

Als u kiest voor plaatsing op de vloer zal er een buis onder vloer gelegd moeten worden zodat daar in de kabelboom tussen de beide kasten gelegd kan worden. De boorgaten en plek waar de kabels door moeten staan aangegeven op onze mal.


Installatie

De meeste installaties worden door onze eigen Technische Dienst uitgevoerd. De tarieven staan op onze site. 

Installatie zonder vloerplaat: houd rekening met een volle dag werk op locatie voor 2 personen.

Installatie met vloerplaat: het geheel wordt compleet opgebouwd in Oss en op locatie naar binnen gereden, totaal hoeveelheid werk blijft ongeveer gelijk maar op locatie natuurlijk veel minder. En de bestaande vloer hoeft dus niet open voor nieuw leidingwerk.

Met de introductie van de externe box voor alle aansluitingen plus de mogelijkheid dat we het geheel compleet afgewerkt op een vloerplaat afleveren kan de klant ook kiezen voor  installatie door een eigen team.

Installateurs mogen zich melden voor meer informatie en training!


Programmering

In de Master is ook de controller-unit/ Servo Controller gemonteerd, hierin kunnen allerlei instellingen aangepast worden. Kijk hier voor de complete handleiding. Om de controller-unit te bereiken moet de bovenste zwarte plaat aan de binnenkant verwijderd worden. Verwijder de 4 kunststof afdek-kapjes en de 4 inbusbouten, dan kan vervolgens de plaat naar boven geschoven worden.